Klubbtur med enestående vikingtidsfunn!

Søndag 8. oktober arrangerte Beep & Dig – Haugalandet Metallsøkerklubb felles klubbtur til Tysvær i det fine høstværet. Oppmøtet var godt på kort varsel, og ni motiverte detektorister satt kursen oppover de bratte bakkene den utvalgte gården var utstyrt med. Bratte bakker mot øst og Grindafjorden vitner om en god beliggenhet for en gård med gammel historie. 

Turen begynte litt trått sånn funnmessig, og det ble stort sett funnet moderne skrot. Sølvpapir, tomhylser og hermetikk gikk igjen, og det var ikke få kilo metallskrot som havnet i posen ved turens slutt. Viktig å få ryddet jordene for metallskrot, så alt skrot som graves opp, det fjernes selvfølgelig fra marka og tas med hjem.

Midtveis i turen så gjorde Kjell Geir Kristoffersen turens, og muligens årets,  beste funn! Et bronsearmbånd fra vikingtid, ca. 900-tallet, så dagens lys. Et vanvittig flott og sjeldent funn!
Et funn som virkelig reddet turen for å si det mildt.

Tusen takk til grunneier som lot oss avholde klubbtur til hans flotte og spennende jorder. 

 

Test og foto: Kai Abrahamsen

 

Her følger noen bilder av funnet, og fra turen.