Vinter og metallsøking

Vinteren 2018 er her, og metallsøking og vinter er ikke alltid to ting som går hånd i hånd. 
Selv om vi er heldige og bor på Haugalandet hvor det stort sett er høst hele året, så hender det i perioder også her at det blir vinter-vinter. Snø, frost, tele –  og metalldetektorene må settes tilside i påvente av bedre forhold. Det må vi tåle.
Tross alt er vi ytterst heldige på våre kanter av landet som kan søke i alle årets tolv måneder stort sett, for det er mange detektorister i dette landet som har søkepause fra oktober til mai omtrent.  I skrivende stund har  Hedmarken halvannen meter med snø, og ser nok ikke bare og frostfrie jorder før i mai.

Så klage skal vi ikke, og vi har da allerede fått noen turer i 2018. Funnmessig har det ikke vært så mye å skryte av, men det dukker da opp ett og annet til tider, også her på Haugalandet hvor listen legges relativt lavt for hva som er et godt funn. Funnmessig er Haugalandet og Rogaland generelt langt unna østlandets og nord-Norges enorme rikdommer på detektorfronten.

Så nå ser vi bare fremover til våren og litt mer stabilt vær, så det går an å planlegge klubbturer igjen. Slik været er nå for tiden så kan en ikke planlegge morgendagen engang…

Men, vi klager ikke, og nyter hver mulighet til å lufte skrott og detektor også i 2018.

26. januar var dette forholdene vi møtte. Etter en snø- og frostperiode, med påfølgende regn, så var det nesten vår å spore i luften da vi var ute. Dagen etter så regnet det en uke i strekk igjen, og neste turmulighet er i det blå…