Vikingstidsnøkkel fra Karmøy kommune

22. mars 2017  var Anders Eiken ute og søkte lykken i Karmøy kommune. Tidlig i økten på en ny lokasjon, så dukket det opp noe helt spesielt. En så og si intakt støtnøkkel fra sen vikingtid eller tidlig middelalder så dagens lys etter mange mange år i jorden. Vi snakker altså rundt regnet sent tusentalls, tidlig 1100-tallet. Et flott og sjeldent funn! Vi gratulerer.
I tillegg dukket det opp noe som kan være en ringspenne i bronse, men den er ikke sikkert identifisert enda.*

Dessverre dukket det ikke opp flere spennende funn på denne lokasjonen, og de neste 20 detektortimene på dette rundt fem mål store jordet resulterte ikke i annet enn 10 kilo skrot og fire mynter fra 1900-tallet.

Funnene er innsendt Rogaland Fylkeskommune, og etter det går ferden videre til Arkeologisk museum i Stavanger.
Ler mer om støtnøkkel her.

Støtnøkkel.

Støtnøkkelen måler ca. 6 cm. Toppen på den er knekt av, så den mangler ca. tre-fire centimetre.  
Den mulige ringspennen.

Den mulige ringspennen i bronse.