Detektortreff på Åkra

Søndag 30. oktober 2016 inviterte Åkrehamn Utviklingsforum til detektortreff på Åkra.
Rundt 50 oppmøtte detektorister  fra nær og fjern sørget for at de utvalgte jordene på Åkra ble godt gjennomsøkt under det seks timer lange treffet.

Det ble ikke så mange store funn, ihvertfall ikke for vår del, men det dukket opp to middelaldermynter, et spinnehjul og gammel keramikk under coilen til metallsøkere fra andre klubber som var med på treffet.
For vår del ble det mest skrot selv om det dukket opp en og annen mynt innimellom. Jordsmonnet på Åkra er stort sett veldig sandholdig jord så myntene som ble funnet var i relativt god forfatning i forhold til mange andre steder i distriktet.

Et kjekt arrangement på tvers av klubbgrensene som vi gjerne deltar på igjen om anledningen skulle by seg.
Det er kjekt å sosialisere og bli kjent med andre som har felles interesse for detektor og kulturminnevern, og vi takker for at det ble tatt initiativ til en slik tilstelning.

Vi deltar gjerne på flere!

 

dsc_3597 dsc_3599 dsc_3607 dsc_3610 dsc_3615 dsc_3616 dsc_3617

For den som måtte tro at det er gull og glitter alt som piper, så er realitetens brutale virkelighet fotografert her på bildet under. Dette var resultatet for min del etter søndagens detektortreff på Åkra, og sånn er det stort sett overalt hvor vi går.

Det å plukke med seg søppel fra jordene er en viktig del av vår hobby, men heldigvis ligger det en og annen godbit innimellom alt skrotet. Det er jakten på disse som driver oss. Jakten på historien og spenningen. Det at en aldri egentlig vet med sikkerhet hva som skjuler seg bak et godt signal gjør dette til en spennende og givende hobby som vi trives godt med.

skrot-akra

 

Kai Abrahamsen
30. okt. 2016