Klubbtur til Bokn

Torsdag 13. oktober tok vi oss en klubbtur til Bokn. En særdeles vellykket sådan.

Fint vær var meldt for hele høstferieuken, så på mandag bestemte vi oss for å prøve å få til en tur på torsdagen. En ettermiddagstur med to dagers forvarsel, så vi hadde vel egentlig ikke regnet med at vi skulle bli så mange deltagere. Men responsen var overveldende, og vi ble faktisk hele 12 mann på turen. Og hvilken tur det ble!
Det ble gjort en hel rekke kjekke funn, både av mynt og gjenstander.
Planen er at de gjenstandene som egner seg til det, skal inngå i en liten utstilling i Bokn Bygdemuseum som vi skal bidra til. Detektorfunn fra Bokn.
Det kan bli en spennende utstilling håper vi, og etter torsdagens tur er vi godt i gang med innsamlingen av materiale.

Sølvskje, signettring fra 16/1700-tallet, sølvmynter, knapper, spenner, fingerbøl, lekebiler etc. dukket opp fra jordene på Bokn denne dagen. Et jorde som faktisk allerede har vært sjaktet av arkeologer ved en tidligere anledning, uten at det dukket opp noe av arkeologisk interesse. At et slikt jorde kunne levere så bra som det gjorde, er faktisk overraskende i seg selv. Men det gjorde det altså, så det var en meget fornøyd gjeng som forlot Bokn denne torsdagskvelden. Så får vi satse på at Bokn Bygdemuseum også blir fornøyd når de får overlevert gjenstandene etterhvert.

Kai Abrahamsen

 

saebo-dsc04858 saebo-dsc04865 saebo-dsc04895 saebo-dsc04904 saebo-dsc04912 saebo-dsc04913 saebo-dsc04934 saebo-dsc04939 saebo-dsc04946 saebo-dsc04952 saebo-dsc04960 saebo-dsc04962 saebo-dsc04977fingerbol-med-mal-begge-sider solvknapp-med-blomstermotiv-bokn-begge-siderklesplombe2 lekebiler2